Thijs Klaassen

FRACTIEVOORZITTER

 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

OVER THIJS KLAASSEN:

Mijn naam is Thijs Klaassen, geboortejaar 1980 en ik woon sinds 2010 in Geleen. Na mijn rechtenstudie in Maastricht ben ik bij een gemeente gaan werken als projectleider woningbouw. Daarom heb ik bijzondere belangstelling voor nieuwe woonconcepten en voor de herbestemming van historische gebouwen, zoals monumenten.  In mijn vrije tijd speel ik volleybal bij diverse verenigingen en ben ik vaak te vinden bij de lokale horeca.  

Eén van de redenen om in Geleen te gaan wonen is de gezelligheid en het voorzieningenniveau. Het is heel waardevol dat oude dorpskernen blijven beschikken over een café, bakker, slagerij en groentewinkeltje. Ook het gemeenschapshuis, de school en onze sportaccommodaties zorgen voor belangrijke ontmoetingsplekken. Je merkt gewoon dat dit meer de sociale cohesie bevordert dan alleen een supermarkt of een leeg plein. 

In de politiek van Sittard-Geleen ga ik mij daarom hard maken voor vitale dorpskernen en de kwaliteit van voorzieningen. De stadscentra moeten een herkenbare identiteit krijgen, en dat vraagt om duidelijke keuzes, die niet mogen leiden tot leegstand. Vanuit mijn achtergrond in de woningbouw zal ik de grote projecten of gebiedsontwikkelingen kritisch beoordelen. Géén prestigeprojecten! De opbrengst van de lokale heffingen moet worden besteed aan onze inwoners. Bestuurders moeten gecontroleerd worden en de gemeentebegroting moet transparant en sluitend zijn. Besluiten van de gemeente moeten door de inwoners worden gedragen en burgerinitiatieven moeten serieus genomen worden.

Namens de PVV kom ik in de huidige gemeenteraad op voor uw belangen! 
Neem contact met mij op als u suggesties of opmerkingen heeft.