Verhuurplatformen misleiden met onjuist aanbod

Jongeren, studenten en starters hebben het al enorm lastig om in hun eigen omgeving een betaalbare huurwoning te vinden.


Door dit soort praktijken van die bemiddelingsbedrijven wordt het er alleen nog maar moeilijker door. Over de rug van die woningzoekenden die feitelijk geen keus hebben, dat is echt een schande.

We zagen ook al een toename in het aantal jongeren die dakloos zijn of dreigen te worden. Letterlijk doordat ze geen plek hebben om naar toe te kunnen. Ons burgercommissielid Peter Vola stelde hier onlangs al vragen over.

Het College heeft nog geen antwoord gegeven, maar het wordt echt tijd dat zij binnen hun mogelijkheden er alles aan doen om meer gepaste woningen ook voor deze doelgroep beschikbaar te maken. En dan niet alleen studentenkamers van 10m², maar ook studio's of appartementen waar jonge koppels of pas afgestudeerden hun werk- en wooncarrière kunnen gaan opbouwen en plek genoeg is om een gezin te stichten.

Als de antwoorden van het College niet bevredigend zijn zullen we deze problematiek op de agenda van de raad zetten.

 

https://sittard-geleen.nieuws.nl/nieuws/20200619/verhuurplatformen-misleiden-met-onjuist-aanbod/?fbclid=IwAR1erh27SjYL3g0CgBkQNZngJSCqTtkdNLyYrl0Ycl_E-1n3W7Do6Th6uA8